Veckans tema:

PGA HELTIDSSTUDIER KOMMER JAG INTE KUNNA PRESENTERA NYA MATRÄTTER SÅ OFTA SOM TIDIGARE

måndag 22 april 2013

Banderillas och mojosås

Den här veckan tänkte jag laga spansk mat. Först ut är en mojosås från Kanarieöarna. Receptet har jag fått från en kollega som bott på Kanarieöarna.

Mojosås med saltkokta potatisar

Ingredienser:
3 skivor vitt bröd utan kanter
1 dl rödvinsvinäger
5 vitlöksklyftor
1 knapp tesked kummin
1 krm cayennepeppar
5 msk paprikapulver
1 tsk salt
2 äggulor
1 dl olivolja
½ dl vatten
  • Smula ner brödet i en skål och häll över vinäger. 
  • Låt stå medan du mixar ihop kryddor och vitlök till en jämn smet.
  • Tillsätt bröd, vinäger och äggulor. Mixa.
  • Droppa i olivoljan och tillsätt sist vatten.
Man äter mojosåsen med saltkokta potatisar. Räkna med 2 dl grovsalt/liter vatten. 
Potatisarna ska skrubbas, inte skalas. 


Banderillas

Till potatisen och mojosåsen hade vi även spanska spett med kyckling och chorizokorv.
Kycklingen skärs i lagom stora bitar och marineras i soja, rapsolja, pressad citron, paprikapulver och salt. 
Varva korv och kycklingbitar på spetten. Grilla cirka 15 minuter runt om. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar