Veckans tema:

PGA HELTIDSSTUDIER KOMMER JAG INTE KUNNA PRESENTERA NYA MATRÄTTER SÅ OFTA SOM TIDIGARE

onsdag 6 mars 2013

Kurdisk Kobba


Vi fick även lära oss göra kobba. De är gjorda av ris och har en fyllning av köttfärs. De tog lite tid att göra men de var väldigt goda.

Ingredienser:
1 liter rundkornigt ris
1 kg köttfärs
1 hackad gul lök
2 dl hackad bladpersilja
1 dl russin
1 dl skållad mandel
salt, peppar, köttfärskrydda, curry

Gör så här:

  • Lägg riset i blöt cirka 2-3 timmar.
  • Stek köttfärs och gul lök.
  • Tillsätt bladpersilja, russin, mandel (delad i 4 delar) samt kryddor. Låt svalna.

  • Koka upp vatten.
  • Häll i det blötlagda, avrunna riset i det kokande vattnet.
  • Tillsätt 2 buljongtärningar och 1 tsk gurkmeja.
  • Häll bort det överblivna vattnet när riset är färdigkokat. Låt riset svalna.
  • När riset svalnat mosar man riset med händerna tills det blir som en deg.

  • Gör bollar av riset. Gör ett hål i bollen och fyll hålet med 1 msk köttfärsfyllning.
  • Stäng bollen och forma till en cylinder. 

  • Fritera kobba i cirka 10 minuter tills de fått fin färg. 
Det som var svårt att göra dessa var att få dem tunna och jämnstora och fina. Våra blev jättegoda men de som vår kollega gjorde var mycket finare. Kobba är perfekt att ha med sig som utflyktsmat. Jag kommer absolut göra dessa igen. När jag har mycket tid över.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar