Veckans tema:

PGA HELTIDSSTUDIER KOMMER JAG INTE KUNNA PRESENTERA NYA MATRÄTTER SÅ OFTA SOM TIDIGARE

måndag 14 januari 2013

Pad Thai

Nu ska vi ha thailändsk vecka hemma hos oss. Det känns som evigheter sedan jag hade mat-temavecka så det ska bli riktigt roligt den här veckan.

Jag tillhör inte den stora skara svenskar som varit i Thailand men det finns ju gott om thailändska matställen i Sverige så maten har jag provat flera gånger.

Karaktäristiskt för thailändsk mat är röd- och grön curry, lime, fisksås, kokosmjölk och ris, gärna kokt med citrongräs.

Jag har fått mycket av min inspiration till den här mat-temaveckan från en hemsida som heter "Thailandspecialisten".

Först ut på vår meny blev Pad Thai. Thailands nationalrätt.


Pad thai består av risnudlar, böngroddar, vitlök, ägg, kött (jag använde kyckling), lime och jordnötter. Egentligen ska det vara fisksås också men eftersom jag inte tål fisk så är det ingen bra idé. Fisksåsen ger sälta till maten så jag såg till att salta lite istället.

Det är ganska lätt att laga pad thai. Det svåra är att få nudlarna genomkokta men inte överkokta för då blir det svårt att blanda om maten. Innan man serverar ska man pressa lite lime över maten. Jättegott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar