Veckans tema:

PGA HELTIDSSTUDIER KOMMER JAG INTE KUNNA PRESENTERA NYA MATRÄTTER SÅ OFTA SOM TIDIGARE

onsdag 21 augusti 2013

Veganska fyllda paprikor

Fyllda paprikor tycker vi om i vår familj. Idag testade jag att göra dem veganska.

4 paprikor
8 kastanjechampinjoner
1 morot
1 gul lök
1½ dl basmatiris
1 liter tomatjos
1 grönsaksbuljongtärning
olivolja
salt och peppar
Rosmarin

Hacka löken, riv moroten och tärna champinjonerna.
Värm olivoljan och låt grönsakerna fräsa en stund.
Tillsätt riset och krydda med salt, peppar och ½ buljontärning.
Skär av toppen på paprikorna och ta ur kärnhuset.
Fyll paprikorna med ris och grönsaksblandningen.


Placera paprikorna i en gryta.Lägg på toppen på paprikorna som ett lock.
Häll i tomatjosen kryddad med salt, peppar, ½ buljongtärning och några rosmarinkvistar.
Låt koka upp och småkoka sedan under lock i 45 minuter.

Kontrollera så att riset är färdigt, annars får det puttra några minuter till.

Servera med kokt potatis och tomatjosen men sila först bort rosmarinkvistarna.

Den här maten är väldigt färgglad och fin. Man blir glad av att bara titta på den.
Det var även gott och väldigt mättande också. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar