Veckans tema:

PGA HELTIDSSTUDIER KOMMER JAG INTE KUNNA PRESENTERA NYA MATRÄTTER SÅ OFTA SOM TIDIGARE

söndag 18 augusti 2013

Foton från vår Englandsresa augusti 2013

Jag har valt ut några av mina favoritfoton från vår resa, i den ordning som vi besökte städerna. 

Ancient House i Ipswich. Varje fönster symboliserar en världsdel. Det finns endast fyra fönster eftersom man inte kände till Australien vid tidpunkter för när de byggde detta hus. 

I Great Yarmouth hade vi hyrt ett rum på ett hotell med utsikt över havet eftersom vi ville lyxa till det lite.Men det blev inte så lyxigt eftersom det var en tät dimma över hela staden den dagen. 

Cromer är en populär sommarstad för britter. Fint vatten, långa vackra stränder och en gullig liten stad med affärer och restauranger.

I Hunstanton finns klippor med kalksten i olika färger. Stranden är även populär för barnfamiljer att bada vid eftersom det är långgrunt. Även kitesurfare kommer hit för att utöva sin sport.

Nedanför slottet i Nottingham finns Englands äldsta pub "Trip to Jerusalem".

Sherwoodskogen finns på riktigt. En liten del av skogen är bevarad som en park där man kostnadsfritt kan ströva runt. Där finns bland annat denna 1000 år gamla ek.

En vacker byggnad i den lilla men charmiga staden Hull.

Newcastle upon Tyne var nog min favoritstad på denna resa. Mycket vacker, trevlig och lagom stor så att man kunde gå runt till de olika attraktionerna.

Hadrianus mur är en mur som byggdes av romarna för att hålla undan anfall från norr. Den var 120 km från början men endast några delar av muren är intakta idag. Längs vägen där muren gick finns idag fina vandringsleder.

Manchester var en stor och aktiv stad.

Liverpool var en vacker stad med mycket att se och göra. Vi passade på att gå på Beatles-museet och shoppa i det jättestora shoppingkvarteret samt vila oss nere vid hamnen.

Vi lämnade England för ett tag och tog  båten till Isle of Man. En jättevacker och mysig ö som jag gärna kommer återvända till. Det finns massvis att se och många fina stränder att sola och bada på. Fotot är från norra delen av ön som bestod av stenstränder. 

Bullring shoppingcenter i Birmingham hann vi beta av. 

Cheltenham har vackra parker och grönområden och ett litet gulligt centrum.

Slottet i Oxford fick ett besök av oss. Vi passade även på att titta på college, shoppa och vila i parken vid Christ Church College. 

Eton är en liten pittoresk stad utanför London med gulliga hus och små restauranger.

Om man går bron över floden Themsen från Eton kommer man till Windsor. I Windsor finns ett stort slott som brittiska kungahuset fortfarande använder. Fotot är på ett hus som är så gammalt att det lutar.
Windsor är väl värt ett besök.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar