Veckans tema:

PGA HELTIDSSTUDIER KOMMER JAG INTE KUNNA PRESENTERA NYA MATRÄTTER SÅ OFTA SOM TIDIGARE

fredag 20 september 2013

Steak frites


Även om pommes tros vara av belgisk härkomst så är biff och pommes väldigt franskt. En klick bearnaisesås till också så är middagen total. Jag ville även väldigt gärna göra ratatouille den här veckan så det fick det också bli till middagen idag. Ratatouille känns ju väldigt fransk så det kan man inte missa.


Det är enkelt att göra ratatouille. Man hackar 1 gul lök och 3 vitlöksklyftor och fräser dem i matolja. Sedan tillsätter man 1 tärnad aubergine, 1 tärnad zucchini, 1 tärnad gul paprika och 1 tärnad grön paprika och låter det fräsa med löken en stund.


Därefter tillsätter man 500 g krossade tomater, lite salt och socker samt malen svartpeppar. Det hela får sedan koka minst 30 minuter. Sedan är det klart och man kan smaka av med lite mer peppar om det behövs.


Dagens film heter "Igelkotten" och det är en av filmerna som ligger på min lista över de bästa filmerna jag sett. Filmen handlar om flickan Paloma som snart ska fylla 12 år och då har hon bestämt sig för att ta sitt liv. Hon tycker sig nämligen ha genomskådat de vuxna och förstått att livet inte är värt att leva. Med sin filmkamera dokumenterar hon allt runt omkring sig, familjen, grannarna etc. Filmen är egentligen inte så sorglig som man kan tro utan ganska vacker och rörande. Under sina filmningar av omgivningen får Paloma nya vänner och en ny aspekt på livet. Den här filmen måste ses.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar