Veckans tema:

PGA HELTIDSSTUDIER KOMMER JAG INTE KUNNA PRESENTERA NYA MATRÄTTER SÅ OFTA SOM TIDIGARE

fredag 8 juni 2012

Fondue


Fondue var tydligen riktigt inne på 70-talet så vi dammade av vår gamla fonduegryta. Det var ju bara tur att vi hittade den i all gammal bråte, det är säkert 20 år sedan sist vi använde den. I början av 90-talet hade nämligen fondue ett uppsving, i alla fall i min bekantskapskrets.

När jag var barn åt vi fondue med olja men på 90-talet hade vi alltid köttbuljong, det hade vi även ikväll. Det känns lite enklare och inte lika fett. Fast smakmässigt är nog olja att föredra.

Fondue är gott men man får inte vara för hungrig när man äter det för det tar en väldigt lång tid. Det passade därför bra denna fredag kväll eftersom vi hade varit på studentuppvaktning och ätit fika före maten.

Vi använde två olika sorters kött - lövbiff och fläskfilé. Till det hade vi grönsaker och flera olika såser att dippa i. Det var trevligt fredagsmys men man orkar nog inte göra det för ofta för det är mycket förberedelser och så tar det ju som sagt lång tid att äta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar