Ingredienser:
4 gula lökar
½ vitkålshuvud
ca 1 kg surkål
4 st äpplen (syrlig sort)
500 g grytbitar av fläsk
4 buljongtärningar
Vatten, späd vid behov
2 polska korvar (vi använde Torunska och Zwyczajna)
Gör så här:
- Strimla vitkålen och hacka löken (går att använda matberedare också)
- Lägg vitkål, surkål och lök i en kastrull. Tillsätt några deciliter vatten samt vattnet från surkålen. Låt koka upp.
- Skiva bitar av äpplena och lägg dem också i grytan.
- Skär grytbitarna i mindre bitar. Lägg dem i grytan.
- Lägg i buljongtärningarna. Zofia brukar ta olika sorter t ex kött-, svamp-, grönsaksbuljong osv.
- Låt koka i en timme. Fyll på med vatten vid behov, det får inte bränna fast i botten.
- Skiva korven i centimeterstora bitar. Lägg ner dem i grytan och låt koka i 10 minuter.
- Servera bigos med kokt potatis.
Bigos
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar