Mojosås med saltkokta potatisar
Ingredienser:
3 skivor vitt bröd utan kanter
1 dl rödvinsvinäger
5 vitlöksklyftor
1 knapp tesked kummin
1 krm cayennepeppar
5 msk paprikapulver
1 tsk salt
2 äggulor
1 dl olivolja
½ dl vatten
- Smula ner brödet i en skål och häll över vinäger.
- Låt stå medan du mixar ihop kryddor och vitlök till en jämn smet.
- Tillsätt bröd, vinäger och äggulor. Mixa.
- Droppa i olivoljan och tillsätt sist vatten.
Man äter mojosåsen med saltkokta potatisar. Räkna med 2 dl grovsalt/liter vatten.
Potatisarna ska skrubbas, inte skalas.
Banderillas
Till potatisen och mojosåsen hade vi även spanska spett med kyckling och chorizokorv.
Kycklingen skärs i lagom stora bitar och marineras i soja, rapsolja, pressad citron, paprikapulver och salt.
Varva korv och kycklingbitar på spetten. Grilla cirka 15 minuter runt om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar