Veckans tema:

PGA HELTIDSSTUDIER KOMMER JAG INTE KUNNA PRESENTERA NYA MATRÄTTER SÅ OFTA SOM TIDIGARE

onsdag 27 mars 2013

Våffeldagen


I vår familj har vi som tradition att ha våffelfrossa en gång om året tillsammans med en annan familj. Det har vi gjort sedan våra barn var små och trots att de börjar flytta hemifrån så samlas vi till våffeldagen. Hur länge vi har haft den här traditionen vet ingen av oss, bara att det är länge. Vartannat år är vi hos oss och vartannat år hos våra vänner. I år var den vår tur att hålla i våffelbaket.

Jag brukar använda ett recept som heter vardagsvåfflor. Våfflorna gräddas i ett gammalt järn från 60-talet. De gör de finaste våfflorna tycker jag.

50 g margarin
2 ägg
6-7 dl mjölk
5 dl vetemjöl
2 krm salt


  • Vispa äggen och tillsätt hälften av mjölken och hela mjölmängden.
  • Häll i resten av mjölken, saltet och margarinet (smält). Rör till en slät smet.
  • Grädda.

Fast det där receptet räcker ju inte till oss alla. Vi brukar dubbla det x 5. Tre ynka våfflor blev det kvar efter årets frossa. Och köket såg ut som ett slagfält. Men gott var det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar