Grönsaker:
2 st aubergine
1-2 st gula lökar
2 stora tomater
1 grön paprika
Sås:
2 msk tomatpuré
3-4 dl vatten
1 tsk citronsyra
1 buljongtärning
Salt, peppar och chilikrydda
(Vi hade även i en burk tacosås för att höja smaken, ej enligt originalrecept)
Köttbullar:
250 g köttfärs
1 hackad gul lök
3 pressade vitlöksklyftor
1 dl hackad bladpersilja
1 tsk spiskummin,
1 tsk grillkrydda/köttfärskrydda
Salt, peppar
Gör så här:
- Skiva aubergine i skivor. Grilla dem i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 15-20 minuter.
- Blanda köttfärs med lök, vitlök, bladpersilja och kryddor. Stek köttbullarna i stekpanna (det går att hoppa över stekningen om man vill spara tid).
- Skiva löken, tomaterna och paprikan. Varva i ugnsfast form tillsammans med aubergine.
- Lägg i köttbullarna sist.
- Blanda tomatpuré med kokande vatten. Krydda med köttbuljong, salt, svartpeppar, citronsyra och grillkrydda/köttfärskrydda.
- Häll över tomatpuréblandningen (och tacosåsen om man vill ha det med).
- Grädda i ugnen under ugnsfolié i 200 graders värme i cirka en timme.
Till tapsi baingian serverade jag bulgur med shire och kurdiskt matbröd (nan).
Recepten hittar ni på hemsidan: Goda Kurdiska Maträtter
Så här fina blev mina kurdiska matbröd. De var jättegoda och enkla att göra. Den här maträtten kommer att bli en ny favorit i vår familj.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar