Veckans tema:

PGA HELTIDSSTUDIER KOMMER JAG INTE KUNNA PRESENTERA NYA MATRÄTTER SÅ OFTA SOM TIDIGARE

torsdag 19 februari 2015

Kyckling Etouffé

Idag lagade jag en maträtt som kallas kyckling etouffé. Etouffé betyder "översköljd" och med det menar man en maträtt som översköljs med sås.


Kyckling Etouffé:
1 gul hackad lök
1 hackad grön papika
1 hackad röd paprika
1 hackad selleristjälk
1 hackad chilifrukt
1 tsk cajunkrydda
1 tsk basilika
5 dl kycklingbuljong
500 g kycklingfilé
4 salladslökar

  • Smält smör i en gryta. Stek lök, paprika, selleri och chilifrukt cirka 5 minuter.
  • Tillsätt cajunkrydda, basilika och salt. Stek ytterligare 2 min.
  • Hetta upp 2 msk olja i en kastrull. Red av med 2 msk mjöl. Tillsätt buljongen, lite i taget.
  • Häll såsen över grönsaksblandningen och låt sjuda i ca 15 minuter. 
  • Strimla kycklingen. Tillsätt grönsaksblandningen och låt koka tills kycklingen är klar. 
  • Servera med ris eller couscous. 
Den här maträtten var riktigt god. Det var ingen tomat i denna maträtt och det kändes bra som omväxling. Det var väldigt goda smaker och alla i familjen åt med god aptit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar