Kyckling Etouffé:
1 gul hackad lök
1 hackad grön papika
1 hackad röd paprika
1 hackad selleristjälk
1 hackad chilifrukt
1 tsk cajunkrydda
1 tsk basilika
5 dl kycklingbuljong
500 g kycklingfilé
4 salladslökar
- Smält smör i en gryta. Stek lök, paprika, selleri och chilifrukt cirka 5 minuter.
- Tillsätt cajunkrydda, basilika och salt. Stek ytterligare 2 min.
- Hetta upp 2 msk olja i en kastrull. Red av med 2 msk mjöl. Tillsätt buljongen, lite i taget.
- Häll såsen över grönsaksblandningen och låt sjuda i ca 15 minuter.
- Strimla kycklingen. Tillsätt grönsaksblandningen och låt koka tills kycklingen är klar.
- Servera med ris eller couscous.
Den här maträtten var riktigt god. Det var ingen tomat i denna maträtt och det kändes bra som omväxling. Det var väldigt goda smaker och alla i familjen åt med god aptit.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar