Mjölkfri kreolsk gryta:
600 g fläskfilé
3 korvar, t ex kabanoss
1 stor röd paprika
1 liten burk syltlökar
1 liten burk cornichons
1 dl svarta oliver
5 dl oatly imat
salt och peppar
- Skiva fläskfilen och korvarna. Stek i lite margarin.
- Skiva paprikan och bryn i stekpannan.
- Lägg över i gryta och tillsätt syltlök, cornichon och oatly. Smaka av med salt och peppar.
- Låt puttra i cirka fem minuter.
- Servera med ris eller potatis.
Jag tyckte mycket om den här grytan. Den var mycket smakrik. Jag kom även på att det var en bra kylskåpsrensningsmaträtt. I alla fall jag har ofta syltlök, cornichons och oliver i min kyl som bara väntar på att vilja bli uppätna. Familjen tyckte också om maträtten.
Eftersom vi hade besök så bakade jag även en kokospaj.
Kokospaj
Deg:
4 dl vetemjöl
125 g margarin
2 msk riven kokos
3-4 msk kallt vatten
Fyllning:
5 uppvispade ägg
4 dl riven kokos
4 dl strösocker
125 g smält smör
1½ dl oatly imat
1 tsk vaniljsocker
- Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Kavla ut degen och lägg i en pajform.
- Klä kanterna med ugnsfolie och förgrädda cirka 30 minuter i 200 graders värme.
- Vispa ägg, kokos, socker, smör, vaniljsocker och oatly.
- Hälls smeten i det förgräddade pajskalet. Ställ in i ugnen och grädda i 45 minuter i 180 graders värme.
- Stäng av ugnsvärmen och låt pajen stå kvar ytterligare 15 minuter.
- Serveras ljummen med vaniljglass.
Den här pajen blev en riktig succé. Med glassen till var den helt otroligt god. Det tyckte både vi och våra gäster.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar