Receptet har jag hittat på gutekueche.ch
Käsesuppe - Ostsoppa
Ingredienser:
50 g Margarin
½ Purjolök
60 g Mjöl
140 g ost (de föreslog Emmentaler men jag använde prästost)
½ l buljong
1 dl vitt vin
2 dl grädde
Salt
Peppar
Muskotnöt
1 paket bacon
- Strimla purjolöken och fräs den i margarinet. Tillsätt mjöl och rör om. Späd med buljong, vin och grädde.
- Låt koka ett par minuter. Dra bort kastrullen från värmen och tillsätt den rivna osten. Krydda.
- Stek baconet och strimla det över soppan.
Schinkengipfeli - Skinkgifflar
Till soppan serverade jag skinkgifflar även det receptet hittade jag på gutekueche.ch
Ingredienser:
200 g smördeg
Margarin
1 ägg
½ kruka persilja
1 liten lök
Salt
Peppar
100 g rökt skinka
- Hacka lök och persilja. Stek i margarin.
- Skär skinkan i små bitar. Blanda med lökblandningen och krydda.
- Skär smördegen i trekanter.
- Lägg en matsked fyllning och rulla ihop till gifflar.
- Pensla med ägg. och gratinera i 200 grader i cirka 20 minuter eller tills de får fin färg.
Jag tycker ostsoppa var godare än jag förväntade mig men det kommer nog inte bli en favorit i vår familj.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar