Veckans tema:

PGA HELTIDSSTUDIER KOMMER JAG INTE KUNNA PRESENTERA NYA MATRÄTTER SÅ OFTA SOM TIDIGARE

onsdag 6 november 2013

Bräserad biff (Guo shao niurou)

Det här är en maträtt som är populär i Peking. Den görs i tre steg.

1. Tärna köttet (fransyska eller rostbiff). Koka det i vatten tillsammans med soja, salt, purjolök, ingefära och lagerblad i cirka 40 minuter tills det blivit mört. Låt svalna i vattnet. Ta upp köttet med hålslev och låt rinna av.

2. Blanda köttbitarna med äggula och potatismjöl. Fritera det i 250 grader i en wok i cirka 3 minuter. Ta upp och lägg åt sidan.

3. Fritera hackad salladslök, ingefära, vitlök, soja och risvin (jag använde risvinäger och vatten) i någon minut. Lägg tillbaka köttet och rör om. Servera med ris.


Jag tyckte att den här maträtten var ganska god. Barnen var hårdare i sin bedömning, de tyckte det var tråkigt och smaklöst.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar