Veckans tema:

PGA HELTIDSSTUDIER KOMMER JAG INTE KUNNA PRESENTERA NYA MATRÄTTER SÅ OFTA SOM TIDIGARE

lördag 29 november 2014

Anticuchos

Anticuchos - peruanska spett

Anticuchos är en maträtt som har lång tradition i Peru. Maträtten lagades redan på 1500-talet när spanjorerna kom dit och fick ta del av Perus matkultur. Från början användes kött från lamor. Senare användes hjärta från nöt vilket det gör även idag i stor utsträckning i Peru. Men man kan använda olika sorters kött och fisk/skaldjur till denna marinad. Jag använde nötkött.

Ingredienser:
500 g nötkött
½ dl rödvins vinäger
2 klyftor vitlök, pressad
2 tsk aji amarillo
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
½ tsk mald kummin
½ tsk gurkmeja

Tillagning:

  • Skär köttet i små fyrkanter 2x2 cm.
  • Gör en marinad på kryddorna. Låt stå i cirka 1 timme.
  • Trä upp köttet på grillspett.
  • Grilla spetten på grill eller i grillpanna 3 min på varje sida.
  • Servera med potatis och grönsaker. 
De här spetten hade jättegod smak. Vi tyckte de var lite starka så man kan nog ta lite mindre mängd aji amarillo om man vill ha mildare smak. Vi tyckte alla att detta passade väldigt bra som fredagsmiddag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar