Veckans tema:

PGA HELTIDSSTUDIER KOMMER JAG INTE KUNNA PRESENTERA NYA MATRÄTTER SÅ OFTA SOM TIDIGARE

tisdag 25 februari 2014

Samgyopsal

Idag lagade jag grillat sidfläsk.


Jag skar sidfläsket i tunna skivor och marinerade dem i chilipasta, vitlök, ingefära, socker, svartpeppar, sesamolja och hackad purjolök. Sedan grillade jag sidfläsket i ugnen i 225 grader i cirka 40 minuter. Jag vände på dem med jämna mellanrum.
Till fläsket serverade jag koreanskt ris och färska grönsaker, i Korea hade man antagligen fått marinerade grönsaker till.

Det här var mycket godare än jag hade förväntat mig. Maken tyckte om smaken på fläsket men inte om konsistensen. Men hela maträtten var helt okej.

Receptet hittade jag i samma kokbok som igår "Koreansk mat".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar