Kyckling Jalfrezi är en maträtt som kommer från Calcutta och som kom till under det brittiska väldet.
Man använder kycklingfilé som marineras i citronsaft och salt innan det tillagas. Man använder också typiska indiska tillbehör som tomater, gul lök, vitlök, ingefära och traditionella indiska kryddor. Man kokar först ihop såsen och sedan tillsätter man kycklingen som man brynt lite separat så att de får lite färg. Man kan även använda kycklingrester. Allt får sedan koka ihop tillsammans cirka 20 min (kortare tid om man har kycklingrester). Sist steker man lök och paprika för sig och kryddar med garam masala. Det tillsätter man grytan precis innan man serverar.
Den här grytan var väldigt välsmakande och hade den välkända indiska kryddningen. Jag rekommenderar den här maträtten.
Jag använde ett recept från kokboken "Asiatiskt" (samma som igår). Det finns många recept på internet men variationen på de olika recepten är stor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar