Ingredienser:
2 kycklingfiléer
300 g fläskfilé
250 g chorizokorv
1 gul lök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
3 dl basmatiris
3 dl vitt matlagningsvin
6 dl vatten
2 buljongstärningar (1 kött och 1 kyckling)
1 burk hela tomater
½ tsk dragon
1 krm svartpeppar
lite saffran
1 tsk salt
250 gram gröna ärtor
Gör så här:
- Stek chorizokorven och lägg åt sidan.
- Stek fläsk och kyckling.
- Lägg till lök, vitlök och paprika, låt steka några minuter till.
- Tillsätt riset och låt fräsa med en stund.
- Häll på matlagningsvinet och låt puttra några minuter.
- Häll över vatten och buljongtärningar.
- Krydda och tillsätt de hela tomaterna. Låt puttra i 20 minuter.
- När 5 min återstår av koktiden lägger man ner de gröna ärtorna och chorizokorven.
Paella a la Annika
Dagen till ära fick vi även efterrätt. Jag lagade en crema catalana. Receptet jag använde finns här
Jag hade läst i ett annat recept att man kunde hälla över strösocker och grilla puddingen i 250 grader i ugnen i 5 minuter så det ville jag testa. Det gick inte så bra. Jag var tvungen att ha den inne i ugnen i 10 minuter för att den skulle få lite färg och då var inte ens allt socker löst. Dessutom var hela puddingen varm och det var ju inte meningen.
Crema catalana med bär
Annars var den väldigt god. Smaksättningen var bra och bären till neutraliserade det söta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar