Eftersom jag varit sjuk så åkte vi inte iväg någonstans och då passade det ju bra att göra en lyxig nyårssupé.
Till varmrätt lagade jag tornedo på oxfilé, stekt i min nya grillpanna som jag fick av mig själv i julklapp. Till det gjorde vi potatisklyftor i ugn och hemmagjord bearnaisesås.
Jag hade fått tips på jobbet om hur man får till klyftpotatisen bäst. När man skurit potatisen i klyftor lägger man dem i en bunke, häller över salt, örtkryddor och olivolja. Man blandar därefter runt allt och ställer dem sedan på högkant i långpannan. Stek sedan i 200 graders värme i ugnen tills de får fin färg.
Se så fina de blev!
Till efterrätt gjorde jag en klassiker - Bananasplit. Jag använde banan, vaniljglass, chokladsås och mandelspån som jag rostat i en torr stekpanna. Chokladsåsen brukar min man koka själv, hemligheten är att hälla i lite sirap i chokladsåsen och låta den koka tills den blir seg.
Ser lika gott ut som det smakade.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar