Veckans tema:

PGA HELTIDSSTUDIER KOMMER JAG INTE KUNNA PRESENTERA NYA MATRÄTTER SÅ OFTA SOM TIDIGARE

lördag 18 januari 2014

Kyckling korma med pistagenötter

Korma betyder bräsera (koka kött). I det här receptet kokas kycklingen tillsammans med en massa smaker.
Det finns många olika varianter med recept på korma. Jag har gjort min egen variant av olika recept och jag har använt mjölkfria produkter.

Kyckling korma med pistagenötter, serverad med ris och grönsaker


1 kg kycklingfilé
1 tsk salt
½ citron (saften)
3 vitlöksklyftor
3 cm ingefära
mjölkfritt margarin
1 tsk kardemumma
2 dl vatten
2 dl oatly imat
1 msk mald koriander
1 tsk chilipulver
40 g skalade pistagenötter
½ påse saffran
2 msk oatly imat

  • Skär kycklingen i tärningar. Blanda med salt och citronsaft och låt stå och dra några minuter.
  • Hacka vitlök och ingefära. Stek tillsammans med margarin och kardemumma.
  • Lägg ner kycklingen och låt bryna med en stund.
  • Tillsätt vätskan samt mald koriander och chilipulver. Låt koka i cirka 15 minuter.
  • Värm under tiden 2 msk oatly imat och blanda ner saffran. Låt stå till kycklingen kokat klart.
  • Blanda då ner saffran och pistagenötter. Om man vill kan man mixa nötterna innan man blandar ner dem i grytan . Låt då nötterna ligga cirka 15 minuter i varmt vatten som knappt täcker dem. Mixa sedan tillsammans med vattnet.
Den här maträtten var mycket godare än jag hade förväntat mig. Det var så gott så det kommer nog att bli en ny favorit här hemma hos oss. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar