Veckans tema:

PGA HELTIDSSTUDIER KOMMER JAG INTE KUNNA PRESENTERA NYA MATRÄTTER SÅ OFTA SOM TIDIGARE

torsdag 27 november 2014

Papa rellena med salsa Criolla

Papa rellena

Papa rellena betyder fylld potatis. Den här maträtten liknar lite kroppkakor fast man steker dem istället för att koka dem.

Först steker man nötfärs och gul lök. Sedan tillsätter man hackat kokt ägg, hackade oliver, russin och persilja. Man kokar separat potatis som man pressar när de kokat färdigt. I potatisen blandar man vetemjöl och ägg till en smet. Sist gör man bollar av potatismoset, gör en grop i den och fyller med cirka 1 msk köttfärsblandning. Vik in fyllningen och rulla potatisbollen i uppvispat ägg och sedan i vetemjöl. Stek till den får fin färg.

Till potatisbollarna serverar man salsa criolla, en sallad gjord på röd lök, tomater, morot, hackad koriander samt kryddar med olivolja, pressad citron, salt och peppar. Låt stå och dra minst en timme innan servering.

Vi tyckte alla om maten men jag tyckte det var lite kladdiga att göra. Dock väldigt spännande att prova på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar