Veckans tema:
PGA HELTIDSSTUDIER KOMMER JAG INTE KUNNA PRESENTERA NYA MATRÄTTER SÅ OFTA SOM TIDIGARE
fredag 22 februari 2013
Chicken & mushroom puff pie
Idag provade jag en annan slags paj, med smördegsplattor som lock.
Fyllningen består av kyckling, bacon, lök och champinjoner.
Först skär man kycklingen i bitar och steker den. Lägg den stekta kycklingen åt sidan och stek bacon. När bacon är stekt så lägger man i lök och champinjoner och låter få fin färg. Strö över lite idealmjöl och tillsätt några deciliter buljong och lite mjölk. Häll tillbaka kycklingen i pannan och låt puttra 15-20 minuter. Häll över fyllningen i en ugnsfast form. Kavla ut smördeg. Lägg som ett lock över fyllningen, pensla med uppvispat ägg.
Jag missade en viktig sak i receptet för smördegen skulle tryckas fast mot kanten på formen. Nu när jag lade den direkt på fyllningen så orkade den inte resa sig så fint.
Gott var det i alla fall och det kände ganska vällagat. Bacon höjer smaken väldigt bra på maträtten.
I morgon återkommer jag med sista dagen på den brittiska veckan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar