Veckans tema:
PGA HELTIDSSTUDIER KOMMER JAG INTE KUNNA PRESENTERA NYA MATRÄTTER SÅ OFTA SOM TIDIGARE
måndag 13 augusti 2012
Müsli
Nu var det dags för lite mat i bloggen igen tyckte jag. Jag har gjort egen müsli för första gången. Det blev jättegott. Så här gjorde jag.
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka 1 dl valnötter, 1 dl hasselnötter och 1 dl mandlar grovt.
Blanda med 8 dl grynblandning (4 sädesslag) och 2 dl riven kokos.
Blanda 1 dl koncentrerad äppeljos med ½ dl flytande honung och 1 msk malen kanel.
Häll äppeljosblandningen över gryn- och nötblandningen.
Häll utblandningen på en plåt med bakplåtspapper. Fördela jämnt.
Rosta i ugnen i cirka 15 minuter. Blanda om efter halva tiden.
När grynblandningen har svalnat så tillsätter man:
1 dl russin
1 dl torkade tranbär
1 dl pumpakärnor
1 dl rostade solroskärnor
½ dl linfrön
Sen är müslin klar att äta. Man kan självklart tillsätta eller byta ut till det man tycker är gott.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar