Veckans tema:

PGA HELTIDSSTUDIER KOMMER JAG INTE KUNNA PRESENTERA NYA MATRÄTTER SÅ OFTA SOM TIDIGARE

måndag 13 augusti 2012

Müsli


Nu var det dags för lite mat i bloggen igen tyckte jag. Jag har gjort egen müsli för första gången. Det blev jättegott. Så här gjorde jag.

Sätt ugnen på 175 grader.

Hacka 1 dl valnötter, 1 dl hasselnötter och 1 dl mandlar grovt.
Blanda med 8 dl grynblandning (4 sädesslag) och 2 dl riven kokos.

Blanda 1 dl koncentrerad äppeljos med ½ dl flytande honung och 1 msk malen kanel.

Häll äppeljosblandningen över gryn- och nötblandningen.

Häll utblandningen på en plåt med bakplåtspapper. Fördela jämnt.

Rosta i ugnen i cirka 15 minuter. Blanda om efter halva tiden.

När grynblandningen har svalnat så tillsätter man:

1 dl russin
1 dl torkade tranbär
1 dl pumpakärnor
1 dl rostade solroskärnor
½ dl linfrön

Sen är müslin klar att äta. Man kan självklart tillsätta eller byta ut till det man tycker är gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar